Viviendas Sostenibles En Puerto Real / Hombre de Piedra + Estu…

first_img “COPY” Apartments Projects Spain Viviendas Sostenibles En Puerto Real / Hombre de Piedra + Estudio Glorieta ArquitectosSave this projectSaveViviendas Sostenibles En Puerto Real / Hombre de Piedra + Estudio Glorieta Arquitectos Year:  Architects: Estudio Glorieta Arquitectos, Hombre de Piedra Area Area of this architecture project Save this picture!© Jesús Granada+ 23 Share CopyApartments•Puerto Real, Spain 2009 Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/453902/viviendas-sostenibles-en-puerto-real-hombre-de-piedra-estudio-glorieta-arquitectos Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/453902/viviendas-sostenibles-en-puerto-real-hombre-de-piedra-estudio-glorieta-arquitectos Clipboard Viviendas Sostenibles En Puerto Real / Hombre de Piedra + Estudio Glorieta Arquitectos “COPY” ArchDaily CopyAbout this officeHombre de PiedraOfficeFollowEstudio Glorieta ArquitectosOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsPuerto RealHousingResidentialSpainPublished on December 03, 2013Cite: “Viviendas Sostenibles En Puerto Real / Hombre de Piedra + Estudio Glorieta Arquitectos” 03 Dec 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricShower ColumnshansgroheShoulder ShowersPanels / Prefabricated AssembliesMorin Corp.Metal Wall Systems – ExposedStonesCosentinoSurfaces – Dekton® Stonika SeriesConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsHanging LampsLouis PoulsenPendant Lights – KeglenDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame SlopeThermalSchöckMinimizing Thermal Bridges in BalconiesWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreWork ChairsDynamobelWork Chair – SLAT 16More products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream photographs:  Jesús GranadaPhotographs:  Jesús GranadaSave this picture!© Jesús GranadaRecommended ProductsCoffee tablesBoConceptMadrid Coffee Table AD21Panels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsFretwork Facade PanelWoodTechnowoodTechnowood in Presidential HouseText description provided by the architects. Regarding to the site, the proposal includes an open three-volume compact building, with 5 storeys instead of the 3 initially planned by the council, which also indicated an urban design in form of perimeter block. This disposition permits more space for gardens and community uses, as well as better general conditions for the buildings. As the proposal was beneficial for the city, the disposition is accepted and gathered in the new urban planning (PGOU). Save this picture!© Jesús GranadaThe three buildings constitute three phases; the construction of the first one has already ended.
Searching a certain building compactness is more sustainable because of having a more efficient use of the energy, the infrastructures and the facilities.Save this picture!© Jesús GranadaRegarding to the environment, the floor plan shows three L-shape buildings. To the South, where the town offers an urban image, the buildings overlap almost appearing as perimeter blocks. But to the North, where the town is disappearing, the blocks are opened to this less consolidated environment, presenting only the end side of the buildings as heads that look at the scenery. All the dwellings benefit from better orientations, insolation and views. The form of the plot is best optimized, as well as the nearby scenery. There are no dwellings only facing the interior of a perimeter block. Nor there are dwellings having one only façade, so every dwelling can have cross-ventilation. There is not many different types of dwellings, and that contributes to a more systematized, industrialized construction, therefore sustainable. Regarding to the orientation, most of the dwellings are facing south, or east-west, being minimal the north orientations. A continuous eave gathers all openings of each dwelling, which is designed specifically according to the solar orientation. These eaves are conformed with prefabricated concrete pieces, though systematization and savings are obtained in lintels formation. On east and west facades, these eaves conform a frame together with vertical pieces that help to protect the openings from insolation.Save this picture!© Jesús GranadaThe parking garage occupies only one basement level and its floor area is bigger than that of the housing, what creates an elevated landscaped deck opened to the scenery. The change of level and the parapet are enough protection towards the exterior, thus there is no need of perimeter wall around this area allowing the vision of the exterior. The excavation is minimized, and the garage have natural ventilation and lighting. There is no need of mechanical ventilation with the consequent saving in materials and energy.Save this picture!© Jesús GranadaThe solar thermal collectors are integrated in the buildings image. Instead of hiding them, the panels are shown above the roof parapets.
The yield loss, due to the panels alignment to the buildings geometry, is lower than 5%. The fact of making the panels visible helps to take conscience of the need for energy saving and efficient and renewable production.The solar thermal collectors are part of a central hot water installation, with one gas water-heater also centralized.Save this picture!Floor PlanProject gallerySee allShow lessTrattner Scharfetter Residence / LP ArchitekturSelected ProjectsHouse in the Hills / ArchitectareSelected ProjectsProject locationAddress:Calle Cruz de la Degollada, 6, 11510 Puerto Real, Cádiz, SpainLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Year:  2009 Area:  2918 m² Area:  2918 m² Year Completion year of this architecture project last_img read more